ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από πολλές προσπάθειες της Ομοσπονδίας συζητήθηκε ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου(7-6-2017) το αίτημα μας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Καταθέσαμε τεκμηριωμένη και λεπτομερή πρόταση (την οποία και επισυνάπτουμε), και μετά από πολύωρη συζήτηση υπερψηφίστηκε στο σύνολο της από την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι είναι σταθμός στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας γιατί πρώτη φορά ψηφίζεται ολόκληρη η πρόταση μας, ενώ παράλληλα δικαιωνόμαστε και αποδεικνύουμε περίτρανα, πρώτον την σοβαρότητα με την οποία η Ομοσπονδία Επαγγελματιών αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Δήμου μας, και δεύτερον ότι η Ομοσπονδία έχει πάντα τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις.
Πιστεύουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης να κατανόησαν επιτέλους ότι η Ομοσπονδία μάχεται πάντα χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση και με μόνο σκοπό την καλύτερη πορεία και ανάπτυξη του Δήμου , από την άλλη μεριά όμως μας λυπεί το γεγονός ότι η τοπική κοινότητα και ο Πρόεδρος της δεν εξέφρασαν την άποψη τους για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, παρόλο που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος ελπίζουμε ότι ο Δήμος με κατεπείγουσες διαδικασίες των υπηρεσιών του να θέσει άμεσα σε εφαρμογή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προλάβουμε την αναμενόμενη αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το Δ.Σ
Ο Προέδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώτης

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα :’’Προτάσεις της Ομοσπονδίας για λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος’’

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για το θέμα του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο χώρο του Ξενία την 3/5/2017 παρουσία εκπροσώπων τόσο του Δήμου όσο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων ή και πολιτών που ενδιαφέρονται για το παραπάνω πρόβλημα.
Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας εξουσιοδοτήθηκε να συνθέσει τις απόψεις που ακούστηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη και να καταθέσει μία συνολική πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
Η πρόταση μας αυτή απαρτίζεται από δύο επιμέρους προτάσεις : η μία αφορά προτάσεις για άμεση και κατεπείγουσα λύση και η άλλη αφορά για προβλήματα του κυκλοφοριακού και λύση στο άμεσο μέλλον .
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:
1.Αναθεώρηση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας για απαγόρευση διέλευσης κάθε δρομολογίου όλων των λεωφορείων των ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης με παράλληλη αναδιοργάνωση και βελτίωση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.
2. Εφαρμογή της υπάρχουσας σήμανσης στις εισόδους της πόλης για απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από το κέντρο της πόλης και σαφής καθορισμός ωρών τροφοδοσίας της αγοράς.
3.Κατάλληλη σήμανση στάσης ή στάθμευσης αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους και τοποθέτηση ηλεκτρονικών κατατοπιστικών πινακίδων για ύπαρξη parking ,υπηρεσιών, αξιοθέατων , δρομολογίων λεωφορείων κ.λ.π
4.Απομάκρυνση κάθε αντικειμένου από την άκρη του δρόμου(γλάστρες, φυτά, πινακίδες, κώνοι κλπ) ,καθώς και όλων των πρόχειρων κατασκευών για φύλαξη θέσεων στάσης ή για ανέβασμα των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια.
5.Καμπάνια με συστάσεις προς τους επαγγελματίες της πόλης για μη στάθμευση των αυτοκινήτων τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μπροστά από τα καταστήματα τους και προκειμένου να διευκολυνθεί η στάση των πελατών τους
.Τοποθέτηση κορινών στο κέντρο του δρόμου στα πιο δύσκολα κυκλοφοριακά σημεία της πόλης όπως για παράδειγμα:
1. Στην οδό Μεσολογγίου ,από κτίριο Μητροπόλεως μέχρι οδό Σοιδά και
2.Στην οδό Μεσολογγίου, από οδό Μεναίχμου μέχρι οδό Παπαγεωργίου.
7.Μονοδρόμηση της οδού Ανύτης για χρήση δευτερεύοντα δρόμου προς αποφυγή του κέντρου της πόλης.
8.Έλεγχο από την Τροχαία των τριών πιο κομβικών σημείων της πόλης και περιπολία για αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος κατά τις ώρες αιχμής από 11.00-13.00.
9.Παρουσία Λιμενικού όχι μόνο για πρόστιμα αλλά και συστάσεις και πληροφορίες προς τους επισκέπτες.
10.Μετατροπή σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης της οδού Τζαβέλα και απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και αργίες και της οδού Μπότσαρη μέχρι το Πνευματικό Κέντρο.
11.Διευκόλυνση της στροφής των τουριστικών λεωφορείων προς κάστρο στη γωνία των οδών Μεσολογγίου και Μεναίχμου.
12 Εξεύρεση νέων χώρων parking στο κέντρο της πόλης και καθορισμός θέσεων parking τουριστικών λεωφορείων σε Ψανή και Γρίμποβο.
13. Καθορισμός θέσεων στάθμευσης δικύκλων σε διάφορα σημεία της πόλης και ειδικά γύρω από το χώρο του λιμανιού.
14.Ορισμός μικρής ευέλικτης επιτροπής που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του προβλήματος και θα υποβάλει συνέχεια νέες προτάσεις για επίλυση.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:
1.Αίτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία για άμεση επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
2.Μονοδρόμηση της οδού Μεσολογγίου για είσοδο στην πόλη και αντίστοιχη έξοδο μέσω της οδού Θέρμου ύστερα από κατάλληλες παρεμβάσεις.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή και για οποιαδήποτε πρόταση σας, προκύψει στο μέλλον από την πολυσυζητημένη σύμπτυξη των τριών προηγουμένων μελετών για το κυκλοφοριακό , σε μια από ειδικό μελετητικό γραφείο.