Ναύπακτος, 17/11/2023

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ … 50 ΧΡΟΝΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

17 Νοέμβρη 1973, ημέρα μνήμης, σύμβολο αγώνα, δημοκρατίας και υπερηφάνειας. Πενήντα χρόνια μετά ,κυρίως η σπουδάζουσα νεολαία της χώρας  μας, φροντίζει η μνήμη αυτής της μέρας που αποτελεί σταθμό στην νεότερη ιστορία της χώρας μας, να παραμένει νωπή και τα μηνύματα του πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ.

Σήμερα η κοινωνία μας έχει ξεχάσει τους αγώνες για διεκδίκηση , αγωνιζόμενη από τον καναπέ του σπιτιού της και διαμαρτυρόμενη μέσα από το διαδίκτυο  χωρίς αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι οφείλουμε με γνώμονα την σημερινή μέρα να σταθούμε αντάξιοι σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους  αγωνιζόμενοι για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, για ένα καλύτερο μέλλον. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγαλύτερη δύναμη σε μια κοινωνία δεν είναι οι εκλεγέντες και διοικούντες αλλά οι ενεργοί πολίτες της.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει σήμερα ότι οι διεκδικήσεις και οι ανατροπές γίνονται με συμμετοχή και αγώνα, με αφοσίωση στην συλλογική προσπάθεια , με την πίστη σε κάτι που μπορεί να φαίνεται άπιαστο και με απομάκρυνση από το δρόμο της ιδιώτευσης. Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μας ενεργοί πολίτες!!!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Θέμης  Δαβανέλλος

Πρόεδρος

ΟΕΒΕΣΝΔ