Ναύπακτος 16-4-2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες,
Έχουν συμπληρωθεί τέσσερις εβδομάδες από τότε που ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς, μερικώς από το γραφείο και μερικώς από το σπίτι ή να μην εργαζόμαστε και καθόλου λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος των επιχειρήσεων μας. Η προσαρμογή μας σίγουρα δεν ήταν εύκολη, καθώς η καθημερινότητα ολόκληρης της κοινωνίας άλλαξε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Για όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να σας συγχαρώ τον καθένα ξεχωριστά για τη σημαντική ανταπόκριση, την αφοσίωση και την προσαρμογή σε αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, αγωνιώντας για τις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην οικονομία και την καθημερινότητα με το άνοιγμα των επιχειρήσεων μας. Με την ευκαιρία , θέλω να σας ενημερώσω ότι τόσον εγώ ως πρόεδρος της ομοσπονδίας όσον και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία προσπαθώντας να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και να προωθούμε την λύση τους, παράλληλα παρακαλώ όλους τους συναδέλφους να επικοινωνούν μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα .
Φέτος δεν θα έχουμε την ευκαιρία να ευχηθούμε δια ζώσης Καλό Πάσχα… Άλλωστε πολλές συνήθειες θα αναγκαστούμε προσωρινά να τις αποχωριστούμε. Τις ευχές μας τις μεταφέρουμε ηλεκτρονικά, με λιγότερο τυπικό και πολύ πιο ουσιαστικό νόημα. Αν κάτι μας αφήσει αυτή η περιπέτεια, σίγουρα αυτό θα είναι η ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων μας. Η αξία της υγείας, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, τον συγγενή, τον φίλο, τον συνάδελφο, αλλά και τον πιο μακρινό γνωστό μας, το ενδιαφέρον μας για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και ο δικός μας ρόλος σε αυτή την προσπάθεια αποκτούν πια άλλο νόημα και οι ευχές μας άλλον χαρακτήρα, πιο ειλικρινή.

Εύχομαι Καλό Πάσχα και καλή δύναμη σε όλους σας.

Να προσέχετε την υγεία σας και την υγεία των οικείων σας. Σωματική, πνευματική και ψυχική…

ΘΕΜΗΣ ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ