Συνεπή Έλληνα φορολογούμενε……
Καλείσαι για μια ακόμη χρονιά να κάνεις το καθήκον σου. Να υποβάλλεις τη φορολογική σου δήλωση για να αποδώσεις τους φόρους σου όσο νωρίτερα γίνεται.
Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών μας έχει σε εγρήγορση. Φέτος είπαν το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει νωρίς. Οι λογιστές θα κάνουν διακοπές, το Υπουργείο θα εισπράξει νωρίς τους φόρους. Σήμερα ανοίγει , αύριο ανοίγει , από βδομάδα ανοίγει το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Όνειρα θερινής νυκτός……
Συνεπή Έλληνα φορολογούμενε, τρέξε να υποβάλλεις τη φορολογική σου δήλωση. Κατά ρητή διατύπωση του νόμου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκινά κάθε χρόνο την 01/02 και λήγει στην 30/06. Φέτος για μια ακόμη φορά δεν έχουν καν κατατεθεί ακόμη οι τροπολογίες που αφορούν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έτους 2015.Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτό θα γίνει σήμερα 15/03/2016 και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Παρασκευή, ούτως ώστε το σύστημα να ανοίξει μέχρι τις 21/03/2016.
Πόσο δύσκολο είναι τελικά να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σε μια χώρα που δεν λειτουργεί τίποτα στην ώρα του , που όλα μοιάζουν βουνό και τόσο δύσκολα. Απειλούμαστε με κατασχέσεις αν δεν αποδώσουμε τους φόρους μας, αν δεν ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Για να υποβάλλουμε αιτήσεις στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ , ζητούνται τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2015.
Συνεπή Έλληνα φορολογούμενε δεν έχεις μόνο υποχρεώσεις , έχεις και δικαιώματα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Οικονομολόγος – φοροτεχνικός , μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας