Ναύπακτος 4/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : ”Έκτακτα μέτρα προστασίας λόγω covid19”.

Συνάδελφοι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας κ Ν. Χαρδαλιά ο νόμος Αιτωλοακαρνανίας κατατάσσεται στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) με συνέπεια και προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά του ιού, από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής
Προσοχή η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί συνεπώς τα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία θα πρέπει να κλείνουν στις 18,30 το απόγευμα.
Για την λειτουργία της αγοράς για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ισχύουν επίσης τα εξής μέτρα:
• Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ τα ΚΤΕΟ θα λειτουργούν μέχρι τις 17:00.
• Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων.
• Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης
• Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με τους ισχύοντες περιορισμούς.
Γενικότερα μέτρα :
Οσον αφορά στους 6 λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης ισχύουν σε όλη τη χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6:
-Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, εφιστάται η προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
-Ως προς το sms 6, που αφορά σε σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζοί ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα, να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.
-Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, κωδικός 4, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.
• Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.
• Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους, η είσοδος και η έξοδος επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.
• Αναστέλλεται η οικοδομική δραστηριότητα.
• Πιστή τήρηση τόσο του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της τήρησης των αποστάσεων, καθώς και της εφαρμογής της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τουλάχιστον 50%..
Συνάδελφοι , το ΔΣ της ομοσπονδίας σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ και τον Δήμο Ναυπακτίας θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη , σας καλούμε για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνείτε μαζί μας και τέλος με ψυχραιμία και υπευθυνότητα ας εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα προστασίας για το καλό όλων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαβανέλλος Θέμης

Ο Γραμματέας
Μπακατσιάς Βασίλειος