Ναύπακτος,14/9/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.

 Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου. Τον αγιασμό της έναρξης λειτουργίας του τέλεσε πριν από λίγες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα και του Διευθυντή κ.Βαγγέλη Μακρυκώστα.

Παρόντες ήταν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.Τάκης Λουκόπουλος και κ.Ανδρέας  Κωνσταντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνος Τσουκαλάς, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας,  κ.Θέμης Δαβανέλλος και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε:
«Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου αποτελεί για πραγματική δικαίωση ενός αγώνα ετών. Για το γεγονός της έναρξης λειτουργίας του, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεο, του οποίου η παρέμβαση στάθηκε καίρια και φυσικά στον Αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά και τον Διευθυντή Βαγγέλη Μακρυγιώργο.Τα τελευταία χρόνια η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση ήταν σαφώς απαξιωμένη. Η παθογένεια αυτή έπρεπε να αντιμετωπιστεί και σαν Δήμος Ναυπακτίας θέσαμε ως στόχο τη λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ώστε να δώσουμε στην τοπική μας κοινωνία καταρτισμένους τεχνικούς και τεχνίτες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και οικονομίας και όχι μόνο».

Σημειώνεται ότι, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ φοιτούν:

1. Απόφοιτοι Γυμνασίου που επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας
2. Απόφοιτοι Λυκείου, Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Υπάλληλοι Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη του Λυκείου ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητας που τους ενδιαφέρει και να αποκτήσουν Πτυχίο της ειδικότητας της επιλογής τους είτε να κατοχυρώσουν επαγγελματικά δικαιώματα είτε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες είτε να βελτιώσουν τα οικονομικά τους με την κατάθεση του Πτυχίου στον εργασιακό τους χώρο ενώ, έχουν και τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος