Ναύπακτος,29/5/2023 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή Λυγιά

   Την Παρασκευή 26-5-2023 με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας , έγινε συγκέντρωση συναδέλφων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λυγιά όπου εκτελείται το έργο κατασκευής πεζοδρομίων. Η πολυπληθής παρουσία συναδέλφων αλλά και η περισσότερο από δύο ώρες συζήτηση του θέματος αποδεικνύει την σοβαρότητα και τα μεγάλα προβλήματα που ανέκυψαν και αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής από την εκτέλεση του έργου.
Από την συνάντηση απουσίαζαν, αν και είχαν προσκληθεί, τόσο ο κ.Δήμαρχος όσο και ο εργολάβος του έργου, ενώ παρευρέθηκαν αυτοβούλως , ο κ.Λουκόπουλος με μέλη της παράταξης του , ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης και ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπάκτου.
Με απόφαση των συγκεντρωμένων καταδικάστηκε τόσο η απουσία του κ. Δημάρχου, όσο και η στάση της αντιπολίτευσης η οποία αν και βλέπει την κακή εκτέλεση του έργου δεν έκανε τίποτα για την προστασία των επιχειρήσεων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος με ομόφωνη απόφαση ζητάμε από το Δήμο :

  1. Την συνεχή επίβλεψη από το Δήμο για την όσο το δυνατόν επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου.
  2. Λήψη μέτρων για την ομαλή και χωρίς καθυστερήσεις εκτέλεση του έργου.
  3. Άμεση ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών για υποβολή αιτήσεων υποβάθμισης των πεζοδρομίων για είσοδο-έξοδο στις επιχειρήσεις.
  4. Άμεση ασφαλτόστρωση του επάνω μέρους του δρόμου το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
  5. Συνεχές κατάβρεγμα του δρόμου για αποφυγή της σκόνης από την εκτέλεση του έργου και την μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.
  6. Υποχρέωση του εργολάβου για εκτέλεση του έργου σε δύο βάρδιες.
  7. Συνεχή και χωρίς διακοπές λειτουργία της αμφίδρομης διέλευσης των οχημάτων με καλύτερο συντονισμό των φαναριών και κατάλληλη σήμανση των καθέτων οδών.
  8. Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης του έργου.
  9. Εκτέλεση του έργου με άνοιγμα μικρότερων τμημάτων για καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας.
  10. Άμεση λήψη προς αποφυγή ατυχημάτων, των ανύπαρκτων μέχρι σήμερα μέτρων προστασίας και σεβασμού των πεζών, κατοίκων και μαθητών της περιοχής.

Για την επίτευξη των παραπάνω αποφασίστηκε η παρουσία μας στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ανάγνωση και κατάθεση του ψηφίσματος και άμεση συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το ΔΣ της ομοσπονδίας και όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες της περιοχής λέμε, ναι στην εκτέλεση του έργου, όμως με σεβασμό στις επιχειρήσεις και στην επιβίωση τους , στους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον, αλλά συντονισμένα για όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στον μικρότερο χρόνο, επειδή μιλάμε για το κεντρικότερο και νευραλγικότερο σημείο της πόλης .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος