Ναύπακτος,9/5/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ

    Την Τετάρτη 3/5/2023 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των χώρων του ΞΕΝΙΑ μετά το τέλος της ανακαίνισης που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό.
Η ομοσπονδία με παρέμβαση του προέδρου κ.Δαβανέλλου Θέμη εξέφρασε την θέση της ομοσπονδίας όπως αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα στην συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου  την Τρίτη 2/5/2023 και η οποία είναι : «Μετατροπή του χώρου του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, αφού διασφαλίσουμε απαραίτητα, είτε στον ίδιο χώρο είτε σε άλλον, την λειτουργία του συνεδριακού κέντρου, την προβολή της εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και την λειτουργία πινακοθήκης, τα οποία έχουν αποφασιστεί με ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και τα οποία θεωρούμε άκρως απαραίτητα για την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και οπωσδήποτε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο από τυχόν ασυνέπεια προς τα προγράμματα χρηματοδότησης του έργου.»
Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Λουκόπουλου για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, αλλά παράλληλα να καταδικάσουμε την αναποτελεσματικότητα των προσπαθειών και την αδυναμία των έξι  Δημοτικών Αρχών που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτόν τον σπουδαίο χώρο 15 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης και δίπλα στην θάλασσα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αείμνηστο ευεργέτη Γ. Νόβα για αυτή την δωρεά του, αλλά οφείλουμε να ικανοποιήσουμε το όραμα του για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στον χώρο προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.
   Τέλος πιστεύουμε ότι ο χώρος θα πρέπει να εκμισθωθεί σε ιδιώτη γιατί με διαχείριση από τον ίδιο το Δήμο το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι η δημιουργία άλλης  μιας προβληματικής Δημοτικής επιχείρησης. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος