Ναύπακτος, 05/04/2019
Αρ.Πρωτ.: 784

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη Κυριάκου τη Παρασκευή 05/04/2019 στη Ναύπακτο, υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Σούζα Ταξιάρχη σε γνωστό καφέ με θέα το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη τους προβληματισμούς της τοπικής επιχειρηματικότητας για πολλά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Ναυπακτία στο σύνολό της.
Στη συνέχεια, τόνισε μεγάλα ζητήματα των επιχειρηματιών της εστίασης, όπως την άμεση μείωση του Φ.Π.Α. και αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως:
• Την άμεση χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων μέσω των Τραπεζών.
• Την απελευθέρωση ρευστότητας, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις που αυτή τη περίοδο ο τόπος μας έχει ανάγκη.
• Τη στήριξη της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης όπως αυτό εκφράζεται από το σύνολο κ από τη ΝΔ κατά καιρούς.
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έδωσε έμφαση στη μείωση της φορολογίας όπου θα ελαφρύνει τους νομοταγείς επιχειρηματίες, έτσι ώστε να υπάρξει κίνητρο αποφυγής από την εξωστρέφεια.
Τέλος, ο κ. Σούζας ανέφερε ότι εάν υλοποιηθούν αυτά, θα ζητάμε από μόνοι μας πιο εντατικούς ελέγχους, έτσι ώστε να αποδείξουμε με τη σειρά μας ότι κινούμαστε στην ίδια ακριβώς γραμμή και θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ο κ. Μητσοτάκης σε όλη αυτή την εποικοδομητική συζήτηση απάντησε σε όλα θετικά και τόνισε επί το πλείστον ότι αυτά που ζητήθηκαν είναι στο πρόγραμμά του και πως επί κυβερνήσεως είχαν υλοποιηθεί ενέργειες όπως η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση. Πήραμε τη δέσμευση ότι μέσω των Βουλευτών του Νομού Αιτ/νιας θα υπάρξει συνεργασία που θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος
Σούζας Ταξιάρχης

foto222

foto2122