Σε συνέχεια συσκέψεων και συζητήσεων με το Δήμο που ξεκίνησαν πέρυσι τέτοια εποχή και που αφορούσαν το τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού που απασχολεί το σύνολο επαγγελματιών της πόλης επανερχόμαστε σήμερα μετά από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ : της Ομοσπονδίας και των Σωματείων μας, Εμπορικού Συλλόγου, Επαγγελματοβιοτεχνικής Ένωσης και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ναυπάκτου .
Κατά τη συνεδρίαση αυτή εκφράστηκε η αγανάκτηση και πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για επίσκεψη μας στο Δήμο όχι πλέον να παρακαλέσουμε και να συζητήσουμε για άλλη μία φορά αλλά να απαιτήσουμε την άμεση λύση του προβλήματος. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη πολλά χρόνια τώρα αλλά επιδεινώθηκε εδώ και ένα χρόνο, κατά τη γνώμη μας εξαιτίας των παρακάτω λόγων:
1) Kατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας
2) Υπολειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού της Τροχαίας
3) Έργο ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της πόλης που ανεξήγητα καθυστερεί η ολοκλήρωση του.
Για τους παραπάνω λόγους ειδικά για τις γιορτές του Πάσχα και την πενθήμερη αργία που υπάρχει φέτος αλλά και για το επερχόμενο καλοκαίρι με το σκεπτικό της μεγάλης αναμενόμενης προσέλευσης τουριστών στην πόλη μας ζητάμε επειγόντως την λήψη των παρακάτω άμεσων μέτρων
1)Άμεση λειτουργία του parking στο χώρο του Ξενία
2)Άμεση εφαρμογή της απόφασης της μεταφοράς των στάσεων του αστικού κτελ από α)την κεντρική πλατεία στην Εθνική Τράπεζα β)από το Λιμάνι στο Rex και γ) από την στάση στην Αγία Παρασκευή στο Ξενία.
3)Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και λήψη απόφασης για τροφοδοσία των καταστημάτων Μarket in στην οδό Αθανασιάδη Νόβα( Μεσολογγίου) και ΑΒ στην οδό Αθηνών, σε ώρες που δεν ενοχλούν την κυκλοφορία. Πρόταση μας είναι η τροφοδοσία να τελειώνει 7.30 το πρωί.
4)Αστυνόμευση του χώρου επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών των τουριστικών λεωφορείων στο Λιμάνι και πληροφόρηση των οδηγών για θέσεις parking λεωφορείων.
5)Έλεγχος της στάθμευσης στην γωνία Αθανασιάδη Νόβα(Μεσολογγίου) και Μεναίχμου λόγω στροφής λεωφορείων προς Κάστρο.
6)Διοχέτευση της κίνησης των οχημάτων και μέσω Εθνικής Αντιστάσεως και παραλίας Ψανής προ το κέντρο.
7)Στην οδό Αθηνών και Τζαβέλα άμεση αστυνόμευση και έλεγχο διπλοπαρκαρίσματος, τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης για στάση και εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Για την εφαρμογή των παραπάνω αιτημάτων μας προτείνουμε την αποστολή εγγράφων προς τις Δ/νσεις Τροχαίας και Λιμενικού για άμεση ενίσχυση της δύναμης τους λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών.
Επειδή τα παραπάνω προβλήματα θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρά και η επίλυση τους αναγκαία, για την στοιχειώδη λειτουργία των επιχειρήσεων μας και της πόλης μας απαιτούμε την άμεση επίλυση τους και εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς από τη μεριά μας θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες να αναλάβουμε το μερίδιο ευθυνών που μας αναλογεί και θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητηθεί απ το Δήμο ώστε να μπορέσουμε από κοινού να αναδείξουμε την πόλη μας στο επίπεδο που της αρμόζει. Τέλος σας καλούμε στη συνάντηση που ορίστηκε με τον κύριο Δήμαρχο στο Δημαρχείο της πόλης την Πέμπτη 21/4/2016 και ώρα 13.30 ώστε να πάρουμε οριστικές αποφάσεις για τα παραπάνω προβλήματα.

Για το Δ.Σ

Ο Προέδρος
Θέμης Δαβανέλλος
Ο Γραμματέας
Κων/νος Αναδιώτης