Ευρεία σύσκεψη φορέων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/11/2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας &Δωρίδας με θέμα το παρεμπόριο . Στη σύσκεψη είχαν κληθεί η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το τμήμα εμπορίου Αιτ/νίας, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Αστυνομία, οι ομοσπονδίες Αγρινίου και Αχαίας, η πανελλήνια ομοσπονδία κομμωτών, το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας, το ΙΚΑ Ναυπάκτου, η επιθεώρηση εργασίας, η ΔΟΥ Μεσολογγίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του τμήματος εμπορίου Αιτ/νίας, του Δήμου Ναυπακτίας, της Αστυνομίας, των ομοσπονδιών Αγρινίου και Αχαίας, της πανελλήνιας ομοσπονδίας κομμωτών, του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας, το ΙΚΑ Ναυπάκτου, και διάφορων σωματείων και επαγγελματιών.
Μετά από πολύωρη και διεξοδική συζήτηση και αφού διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις,κατατέθηκαν προτάσεις και αποφασίστηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Δήμου και με την συμμετοχή της Ομοσπονδίας να συσταθεί επιτροπή η οποία θα πραγματοποιεί έκτακτους ελέγχους στην αγορά για την πάταξη του παρεμπορίου καθώς επίσης να υπάρξει ενημέρωση των επαγγελματιών όπου μέσω τηλεφώνου να γίνονται καταγγελίες περιπτώσεων παρεμπορίου.
Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενόψει του νέου νομοσχεδίου για την πάταξη του παρεμπορίου, που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση μας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώτης