ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: ‘’Σύγκληση Επιτροπής Διαβούλευσης΄΄
Την Παρασκευή 9/6/2017 και ώρα 19.00 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα <<Αστική ανάπλαση εντός ιστορικού κέντρου στη Ναύπακτο>>.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών συμμετέχει στην Επιτροπή με δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη και δεν απουσίασε ποτέ από καμία συνεδρίαση της.
Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε γιατί η Ομοσπονδία δεν παρέστη με τα τακτικά της μέλη Δαβανέλλο Θέμη, Κωνσταντίνο Αναδιώτη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, και μάλιστα με ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα αλλάξει τελείως όψη σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς:
1.Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 7/6/2017 ερωτηθείς ο κ. Δήμαρχος, από την αντιπολίτευση, για το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης , απάντησε: ‘’την ερχόμενη εβδομάδα’’.
2.Παραλάβαμε την πρόσκληση της συνεδρίασης την 8/6/2017 για συνεδρίαση την 9/6/2017 με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να συγκαλέσουμε ούτε Δ.Σ της Ομοσπονδίας προκειμένου να αναλύσουμε την εισήγηση και να εκφράσουμε την άποψη μας.
3.Εκφράζουμε την απορία μας γιατί ενώ τα τακτικά μέλη μας δεν ήταν παρόντα στις 19.00 και προκειμένου να υπάρξει κατά την γνώμη μας η απαραίτητη απαρτία της Επιτροπής, καλέστηκε τηλεφωνικά εκείνη την ώρα και χωρίς πρόσκληση μόνο η κ. Φράγκου Παγώνα ως αναπληρωματικό μέλος και όχι και το δεύτερο αναπληρωματικό μέλος μας ο κ. Μπανιάς Θωμάς.
4.Τέλος κατακρίνουμε όχι την παρουσία της συναδέλφου στην Επιτροπή, αλλά την τακτική του Δήμου για τις ξαφνικές αλλαγές των ημερομηνιών ,και της κατεπείγουσας σύγκλησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Με όλα τα παραπάνω θέλουμε να καταδείξουμε ότι τέτοιες τακτικές δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και θα πρέπει για άλλη μια φορά να επισημάνουμε την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται η Ομοσπονδία μας.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώτης