Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε με θέμα την εξέλιξη του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.
Είναι γνωστό τόσο στους συναδέλφους μας όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία ότι το τελευταίο εξάμηνο οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας για λύση του κυκλοφοριακού, ήταν άνευ προηγουμένου.
Ας το δούμε το θέμα όμως, λίγο χρονικά.
Συζητήσαμε το πρόβλημα σε πολλά Δ.Σ. και προκαλέσαμε πολλές συναντήσεις στα γραφεία μας
Ζητήσαμε, με επιστολή μας την 22/3/2017, συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο η οποία δεν έγινε ποτέ
Οργανώσαμε εκδήλωση, την 3/5/2017 στο Ξενία με καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για κατάθεση προτάσεων και λήψη αποφάσεων
Την 16/5/2017 καταθέσαμε έγγραφο στον Δήμο με όλες τις προτάσεις μας όπως αυτές προέκυψαν από την σύσκεψη στο Ξενία.
Καταφέραμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την 7/6/2017 όπου καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση 15 σημείων για άμεσες λύσεις ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, υπερψηφίστηκε η πρόταση μας ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ερώτηση από τον κ.Γούλα προς τον αντιδήμαρχο κ. Καρακώστα, ζητώντας να μάθει για την τύχη αυτής της απόφασης.
Η απάντηση του κ. Καρακώστα …..‘’Δεν θα ασχοληθούμε με προτάσεις που είναι για πανηγυράκια, θα περιμένετε την ολοκληρωμένη μελέτη που ετοιμάζει ο Δήμος για το κυκλοφοριακό’’.
Μετά από όλα αυτά και αφού εξαντλήσαμε κατά την γνώμη μας, την υπομονή μας αλλά και όλα τα περιθώρια για συζητήσεις , τόσον ως πολίτες αυτού του Δήμου και κυρίως ως εκφραστές και υπεύθυνοι για την λειτουργία των 12 σωματείων μας, αλλά και όλων των υπολοίπων συνάδελφων μας, επανερχόμαστε με το σημερινό δελτίο τύπου , να ενημερώσουμε αλλά και να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη, από τους κατοίκους αυτού του Δήμου και εν δυνάμει πελάτες μας, οι οποίοι καθημερινά μας «υβρίζουν» από αγανάκτηση για την λειτουργία και την αναρχία στην κυκλοφορία και την καθημερινότητα αυτής της πόλης, επιρρίπτοντας μας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.
Δεν περιμέναμε όμως ότι ένας τόσο όμορφος και ταχύτατα αναπτυσσόμενος Δήμος με τόσες πολλές και σοβαρές εκθέσεις και εκδηλώσεις που γίνονται ,και που σκοπό έχουν την προβολή , διαφήμιση και προσέλκυση επισκεπτών, να κινδυνεύει τελικά από δυσφήμιση, επειδή ο Δήμος διοικείται από κάποιους κολλημένους στις καρέκλες της εξουσίας, αρνούμενους για τους δικούς τους λόγους να συμμεριστούν τουλάχιστον την αγωνία των επαγγελματιών αυτής της πόλης που παλεύουν καθημερινά εν μέσω κρίσης για την επιβίωση τους.
Αντιθέτως δεν υπάρχει καμία ένδειξη, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η ευθύνη πιστεύουμε ότι είναι μεγάλη, η ίδια όμως ευθύνη βαρύνει τον κ.Δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι παρακολουθούν απαθείς.
Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, μέχρι να έρθει η περιβόητη ολοκληρωμένη μελέτη του Δήμου, δεν θα ασχοληθούμε ξανά με το πρόβλημα γιατί κάποιοι στενόμυαλοι συνεχίζουν να θεωρούν ότι η ομοσπονδία επαγγελματιών είναι για πανηγυράκια και έχει αντιπολιτευτική διάθεση προς την Δημοτική Αρχή, ας καταλάβουν επιτέλους ότι ευχή και ζητούμενο για τους επαγγελματίες ενός Δήμου είναι η επιτυχία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Ας κρίνει λοιπόν ο κόσμος τόσο το έργο της Ομοσπονδίας μας όσο και το έργο του Δήμου ειδικά για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.Eμείς το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε είναι ότι με μια αφίσα που αναρτήσαμε τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ όσο και στις εισόδους των καταστημάτων μας, κάνουμε έκκληση και προτρέπουμε τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της πόλης να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους όχι στους κεντρικούς δρόμους αλλά στους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης με άνεση και εντελώς δωρεάν.

Για το Δ.Σ
0 Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώτης

Α3 no parking