Το Δ.Σ της Oμοσπονδίας απαντώντας στο Δελτίο Τύπου του υποψήφιου συνδυασμού για το Επιμελητήριο Αιτ/νιας <<Επιμελητηριακή Ένωση>> και στον επικεφαλής του κ. Σωτηρόπουλο και την καταγγελία του , για προσπάθεια της Ομοσπονδίας και του Προέδρου της κ. Δαβανέλλου Θέμη να τον εξαφανίσουν από την εκδήλωση των εγκαινίων, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω γεγονότα :
To Δ.Σ της Ομοσπονδίας με απόφαση του για τα εγκαίνια των νέων γραφείων μας, απέστειλε πρόσκληση σε πολλά άτομα και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών προσκλήθηκε επίσημα και ο κ. Σωτηρόπουλος ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια.
Ο Πρόεδρος κ .Δαβανέλλος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους , αναφερόμενος όπως ήταν φυσικό και δίνοντας τον λόγο, ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας οι οποίοι εκπροσωπούσαν θεσμούς. Μετά το τέλος της τελετής ο κ. Σωτηρόπουλος ενημερώθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και του γνωστοποιήθηκε ότι η υποψηφιότητα μελών του Δ.Σ σε οποιοδήποτε συνδυασμό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός , αλλά η Ομοσπονδία είναι πάντοτε ανοικτή προς όλους τους υποψηφίους σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.
Τέλος πριν τη τελετή των εγκαινίων έγινε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με την συμμετοχή των Προέδρων των Σωματείων της Ομοσπονδίας , του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, και του Προέδρου του Επιμελητηρίου.
Κύριε Σωτηρόπουλε δεν υποχρεούμαστε να απολογηθούμε σε κανένα για τις αποφάσεις μας αλλά αυτή είναι η αλήθεια .Το παράπονο σας είναι ότι δεν σας καλέσαμε στο Δ.Σ και δεν σας δώσαμε το λόγο στην τελετή των εγκαινίων , δυστυχώς σας συμβούλευσαν να ακολουθήσετε λάθος τακτική , δεν έπρεπε να μας λασπολογήσετε έτσι, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων και μάλιστα τη στιγμή που ούτε καν γνωριζόμαστε αφού δεν μπήκατε στον κόπο έστω και μια φορά να είχατε επισκεφθεί τη Ναύπακτο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας και Δωρίδας ως οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου την τελευταία πενταετία.
Κύριε Σωτηρόπουλε οι επαγγελματίες και το Επιμελητήριο έχουν ανάγκη από θέσεις, απόψεις, προώθηση και αγώνα για λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κλάδο.
Ίσως την ανακοίνωση και αναφορά στην Ομοσπονδία και στον Πρόεδρο κ. Δαβανέλλο να το πράξατε από συνδικαλιστική απειρία ή παρασυρόμενος από την προεκλογική περίοδο που βρισκόμαστε, πιστεύουμε όμως ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών και η οικονομική ανάπτυξη του Νομού δεν λύνονται με τα φλας των δημοσιογράφων αλλά με πολύ δουλειά και κοινή προσπάθεια όλων μαζί.
Ζητάμε από την παράταξη σας να επανέλθετε με νέα ανακοίνωση, ζητώντας συγνώμη από την Ομοσπονδία μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώτης